Bandenwissel bij Autobedrijf Rapid

Voor het wisselen van een complete set autobanden op velg brengen wij € 49,99 (incl. btw) in rekening.

Winterbanden: meer grip is meer veiligheid op de weg!

Heeft u er al eens bij stilgestaan hoe groot het contactoppervlak is tussen uw banden en de weg? Maak eens een vuist met uw rechterhand en zet deze tegen de uitgestrekte linkerhand… Iets minder dan een handpalm van oppervlakte heeft u om uw wagen van een dikke ton stabiel op de weg te houden tijdens een bocht, acceleratie of remmanoeuvre. Laat uw banden dus op tijd controleren op profieldikte en spanning. Vanaf 7°C maken winterbanden een opmerkelijk verschil doordat ze ondanks de koude, soepeler blijven dan zomerbanden en meer water of sneeuw kunnen verplaatsen door meer hun uitgesproken profiel.

Laat uw banden wisselen door Autobedrijf Rapid en profiteer van de voordelen:

  1. Als u uw banden bij ons laat wisselen, dan kunnen wij ook zorgen voor de opslag van uw banden tot de volgende bandenwissel. Vraag naar de mogelijkheden bij Autobedrijf Rapid!
  2. Tijdens de bandenwissel controleren wij ook meteen uw remmen. We bekijken of de remschijven, de remblokken en de conditie van uw remvloeistof nog voldoende zijn.
  3. En als de winterbanden-set door ons gemonteerd wordt, dan checken wij ook meteen uw bandenspanning.

Bij Autobedrijf Rapid voeren wij een vakkundige inspectie uit aan alle belangrijke onderdelen van uw auto. Hierbij maken wij gebruik van apparatuur en onderdelen van Bosch. Zo bent u altijd verzekerd van gegarandeerde service en kwaliteit.

Winterbanden zijn in Beglië toch niet nodig?

Toegegeven, er zijn soms van die kwakkelwinters waarin u prima uit de voeten kunt op goede zomerbanden. Een alternatief kan zijn all season- of all weather-banden, die zowel in de zomer als winter prima presteren. Maar wie ooit is overvallen door een fikse sneeuw- of hagelbui zal zich gelukkig hebben geprezen met de keuze voor winterbanden. In diverse Europese landen zijn ze in bepaalde perioden verplicht.

Bandenopslag

Doe voor de opslag van uw banden eens beroep op ons bandenhotel. Wij stockeren uw banden aan een forfaitaire prijs 1 maal per jaar (40 euro per jaar of 20 euro per seizoen).