Wintercheck bij Autobedrijf Rapid

Voor het uitvoeren van een wintercheck brengen wij € 24,99 (incl. btw.) in rekening.

Laat de winter maar komen!

Met de Wintercheck van Autobedrijf Rapid gaat u straks veilig en onbezorgd de winter in. Bij deze technische check-up controleert de technicus uw auto op diverse onderdelen en componenten, die het ’s winters extra zwaar te verduren krijgen en die bepalend zijn voor uw comfort en veiligheid. De Autobedrijf Rapid Wintercheck wordt elk najaar gehouden, u kunt hieronder direct uw Wintercheck inplannen.

Wintertips van Autobedrijf Rapid 1.

Heeft u geen portiervergrendeling met afstandsbediening? Spuit alle sloten voor de eerste vorst in met een goed smerende slotontdooier en bewaar deze buiten de auto.

Wintertips van Autobedrijf Rapid 2.

Maak voordat u gaat rijden alle ruiten, motorkap en dak goed sneeuw- en ijsvrij. Dat is niet alleen veiliger, het scheelt u mogelijk ook een forse bekeuring.

Wintertips van Autobedrijf Rapid 3.

Deurrubbers kunnen vastvriezen. Door ze voor de winter te behandelen met vaseline of een rubberstift voorkomt u dit.

Wintertips van Autobedrijf Rapid 4.

Zet de auto niet op de handrem maar in de 1e versnelling of in de achteruitversnelling om te voorkomen dat de handremkabel vastvriest.

Wintertips van Autobedrijf Rapid 5.

Vul de ruitenwisservloeistof bij met een antivriesvariant. Deze vloeistof is blauw, de variant die je in de zomer gebruikt – dus zonder antivries – is roze van kleur (en soms geel).

Wintertips van Autobedrijf Rapid 6.

De accu zorgt in de winter voor de meeste problemen. De zelf ontlading van de accu gaat namelijk sneller bij koude temperaturen. Zorg dat je niet alleen korte ritjes maakt, want de dynamo kan dan de accu niet voldoende bijladen.